Třešňový týden je přibližná doba uzrání plodů. 1. třešňový týden je 24.5.– 6.6., další třešňové týdny následují v sedmidenním odstupu.
Erdi Botormo
- středně raná kyselka
- pro přímý konzum i zpracování
- zraje ve 4. třešňovém týdnu
- dužnina pevná, sladce navinulá, aromatická
- vhodná do všech oblastí
Fanal
- velmi pozdní kyselka
- zejména pro zpracování
- zraje ve 6.- 7. třešňovém týdnu
- dužnina měkká, navinulá až kyselá
- vhodná do všech oblastí včetně vyšších
Favorit
- středně raná kyselka
- pro přímý konzum
- zraje ve 4. třešňovém týdnu
- dužnina měkká, sladce navinulá, aromatická
- vhodná do teplých a středních oblastí
Morela pozdní
- velmi pozdní kyselka
- zejména pro zpracování
- zraje ve 7.- 8. třešňovém týdnu
- dužnina měkká, nakyslá až kyselá, slabé aroma mandlí
- vhodná do všech oblastí
Morellenfeuer
- pozdní kyselka
- pro přímý konzum i zpracování
- zraje ve 5.- 6. třešňovém týdnu
- dužnina měkká, navinulá
- vhodná do všech oblastí včetně vyšších
Morsam
- pozdní kyselka
- pro zpracování
- zraje ve 5.- 6. třešňovém týdnu
- dužnina měkká, kyselá
- vhodná do všech oblastí
Ujfehertoi Furtos
- velmi pozdní kyselka
- pro přímý konzum i zpracování
- zraje ve 7. třešňovém týdnu
- dužnina měkká, sladce navinulá, jemná, aromatická
- vhodná do teplých a středních oblastí