Višně

Třešňový týden je přibližná doba uzrání plodů. 1. třešňový týden je 24.5.– 6.6., další třešňové týdny následují v sedmidenním odstupu.

Erdi Botormo

  • středně raná kyselka
  • pro přímý konzum i zpracování
  • zraje ve 4. třešňovém týdnu
  • dužnina pevná, sladce navinulá, aromatická
  • vhodná do všech oblastí

Fanal

  • velmi pozdní kyselka
  • zejména pro zpracování
  • zraje ve 6.- 7. třešňovém týdnu
  • dužnina měkká, navinulá až kyselá
  • vhodná do všech oblastí včetně vyšších

Favorit

  • středně raná kyselka
  • pro přímý konzum
  • zraje ve 4. třešňovém týdnu
  • dužnina měkká, sladce navinulá, aromatická
  • vhodná do teplých a středních oblastí

Morela pozdní

  • velmi pozdní kyselka
  • zejména pro zpracování
  • zraje ve 7.- 8. třešňovém týdnu
  • dužnina měkká, nakyslá až kyselá, slabé aroma mandlí
  • vhodná do všech oblastí

Morellenfeuer

  • pozdní kyselka
  • pro přímý konzum i zpracování
  • zraje ve 5.- 6. třešňovém týdnu
  • dužnina měkká, navinulá
  • vhodná do všech oblastí včetně vyšších

Morsam

  • pozdní kyselka
  • pro zpracování
  • zraje ve 5.- 6. třešňovém týdnu
  • dužnina měkká, kyselá
  • vhodná do všech oblastí 

Ujfehertoi Furtos

  • velmi pozdní kyselka
  • pro přímý konzum i zpracování
  • zraje ve 7. třešňovém týdnu
  • dužnina měkká, sladce navinulá, jemná, aromatická
  • vhodná do teplých a středních oblastí