- abychom se přesvědčili co vlastně umí roubovaná zelenina (ale především jak chutná), nasázeli jsme vloni všechny dostupné odrůdy do velkých květináčů
- tři týdny po výsadbě jsme sklízeli okurky jak o závod, na fotografiích můžete vidět jak měly nasazeno na další plody, chuťově vynikající odrůdy s tenkou slupkou
- rajčata dorostla 2,5 metru a pořád chrlila další a další plody
- zdravotní stav rostlin byl po celou dobu pěstování velmi dobrý
- otestovali jsme takto dostupné odrůdy od firmy Volmary a vybrali z nich ty nejlepší, jak po stránce chuti plodů, tak i zdravotního stavu rostlin
- roubovaná zelenina je kulturní odrůda zeleniny naroubovaná na vitální podnož (tykev, lilek). Tato podnož vytvoří rostlině velký kořenový systém a je schopna ji uživit i s velkým množstvím plodů, což by jinak nebylo možné. Rostlina je tudíž náročnější na vláhu a hnojení, ale je i mnohem výkonnější a hlavně zdravější. To vše jsme si v praxi i ověřili, můžeme tedy jen doporučit.
- FOTOGRAFOVÁNO 3 TÝDNY PO VÝSADBĚ!